• info@opdegrashoogte.nl
  • 006427 4835976 (Nieuw Zeeland)

Bluetooth grashoogtemeter EC20

Een nieuwe hoogtemeter is aan de EC familie toegevoegd, namelijk de EC20. De EC20 heeft meer nieuwe mogelijkheden, en bevorderd gebruiksgemak.
De EC20 komt met een app op voor de Android telefoons. Maar zal later ook geschikt gemaakt worden voor Apple telefoons. Hierbij zal de telefoon alle functies van het oude bekende schermpje op de hoogtemeter en het software programma overnemen.  Dit geeft meer mogelijkheden in het veld maar ook in combinatie met andere grasland management programma’s. Op de telefoon is namelijk direct na het lopen van de farmwalk de mogelijkheid om een feedwedge te maken in het veld. De EC20 kan ook de gemeten data direct doorsturen naar het graslandmanagement programma van Agrinet, agriQ en binnenkort Pasture Coach. Daarnaast is het mogelijk om de data te mailen of via bluetooth / wife te versturen naar bijvoorbeeld de computer. De app is beschikbaar voor 2 apparaten.

De EC20 verschijnt in 2 versies. De normale versie en de G versie. De G staat voor geo, het is met deze hoogtmeter mogelijk om plaatsspecifiek te meten. Elke meting word apart opgeslagen met het coördinaat van de gemeten locatie, bepaald door de telefoon waar de app op draait. Vooral voor onderzoek is dit zeer interessant.
Voor standaard gebruik door veehouders heeft dit geen toegevoegde waarde.

De EC20 heeft geen afleesbaar scherm meer zoals zijn voorgangers de EC09 en EC10, maar stuurt de meting direct door naar de app, waarbij tijdens het meten elke meting apart te zien is op de telefoon, en het rollend gemiddelde droge stof per hectare, of de gemiddelde grashoogte in millimeters.

Het opzetten en installeren van de app en contact maken met de hoogtemeter werkt zeer makkelijk. Dit kost hooguit een paar minuten waarna er gemeten kan worden. In de bijgeleverde handleiding word dit ook duidelijk uitgelegd.

Aan het einde van een farmwalk kan direct in de telefoon de feedwedge weer gegeven worden. Daarnaast is het mogelijk om de data door te sturen naar Agrinet.ie,(een graslandmanagement programma veel gebruikt in de UK, Ierland en ondertussen ook Nederland). Ook is het mogelijk om de data in een .CSV of .kml file te versturen via de mail, bluetooth en wifi waardoor het makkelijk te verwerken is op de computer.

Bij aanschaf van 3 of meer grashoogtemeters ontvangt u een korting van 10%
Bij aanschaf van 10 of meer grashoogtemeters ontvangt u een korting van 20%
De genoemde prijzen zijn exclusief BTW en verzendkosten.

De EC20 incl. app:   €1100,-     (3+ €1000,-) (10+ €880,-)

De EC20 G incl app:  €1250,-     (3+ €1125,-) (10+ €1000,-)

De EC20 incl. app counter kitt*: €950,-     (3+ €855,- (10+ €760,-)

*indien u al een grashoogtemeter heeft, is deze aanpasbaar door middel het vervangen van alleen de computer. Hierdoor is het niet nodig om de plate, en stof opnieuw aan te schaffen.