• info@opdegrashoogte.nl
  • 0032478779705 (Belgie)

Bluetooth grashoogtemeter EC20

Een nieuwe hoogtemeter is aan de EC familie toegevoegd, namelijk de EC20. De EC20 heeft meer nieuwe mogelijkheden, en bevordert gebruiksgemak.
De EC20 komt met een app voor de mobiele telefoons (Android en iPhone).  Hierbij zal de telefoon alle functies van het oude bekende schermpje op de hoogtemeter en het software programma overnemen.  Dit geeft meer mogelijkheden in het veld maar ook in combinatie met andere grasland management programma’s. Op de telefoon is namelijk direct na het lopen van de farmwalk de mogelijkheid om een feedwedge te maken in het veld. De EC20 kan ook de gemeten data direct doorsturen naar het graslandmanagement programma van Agrinet. Daarnaast is het mogelijk om de data te mailen of via bluetooth / wife te versturen naar bijvoorbeeld de computer.

Met de EC20 grashoogtmeter is het mogelijk om plaatsspecifiek te meten. Elke meting word apart opgeslagen met het coördinaat van de gemeten locatie, bepaald door de telefoon waar de app op draait. Vooral voor onderzoek is dit zeer interessant.

De EC20 heeft geen afleesbaar scherm meer zoals zijn voorgangers de EC09 en EC10, maar stuurt de meting direct door naar de app, waarbij tijdens het meten elke meting apart te zien is op de telefoon, en het rollend gemiddelde droge stof per hectare, of de gemiddelde grashoogte in millimeters.

Het opzetten en installeren van de app en contact maken met de hoogtemeter werkt zeer makkelijk. Dit kost hooguit een paar minuten waarna er gemeten kan worden. In de bijgeleverde handleiding word dit ook duidelijk uitgelegd.

Aan het einde van een farmwalk kan direct in de telefoon de feedwedge weer gegeven worden. Daarnaast is het mogelijk om de data door te sturen naar Agrinet.ie,(een graslandmanagement programma veel gebruikt in de UK, Ierland en ondertussen ook Nederland). Ook is het mogelijk om de data in een .CSV of .kml file te versturen via de mail, bluetooth en wifi waardoor het makkelijk te verwerken is op de computer.

Jenquip EC20 incl. app: € 1095,- Prijs ex. btw en incl. verzendkosten EU